СПЕКТАКЪЛЪТ „ПЛЕМЕ" ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“

29.05.2024 г.

                За поредна година спектакъл на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ ще бъде представен в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, който през 2024 г. ще се проведе в периода 1 – 15 юни.

                На 6 юни от 19:00 ч. и на 7 юни от 18:30 ч. гостите на фестивала ще могат да гледат спектакъла, който още след първата си среща със зрителите се превърна в събитие за театралната публика на София.

              „ПЛЕМЕ“ е пиеса за вкоренената необходимост да принадлежим към определено място, общност или дом, за нуждата от създаване на смисъл за себе си и за нашите близки.Авторката Нина Рейн ни среща с Били (Симеон Дамянов), единствения глух член на едно семейство, отгледан в блестящо изградената система на своите родители (Стефка Янорова и Георги Кадурин), който сякаш остава невидим. Всички около него, включително сестра му и брат му (Ели Колева и Ясен Атанасов), сякаш не само са забравили неспособността му да чува, но също така и не отчитат факта, че той има чувства. Големият обрат настъпва когато Били среща момиче – оглушаващо (Луизабел Николова), която му показва, че е значим. Брилянтният актьорски състав, събран от режисьора Зафир Раджаб до такава степен успява да ни пренесе в историята, че публиката заживява с актьорите като част от „перфектния“ им дом.

             „ПЛЕМЕ“ разказва за любовта и нейното отсъствие, за инвалидността и нейните проявления, за семейството, за горещото желание на човек да обича и да бъде обичан, за стремежа да чува, да разбира и да бъде разбран. 

 

Автор: Нина Рейн
Превод: 
Сава Драгунчев
Режисьор: 
Зафир Раджаб
Сценография и костюми: 
Елис Вели
Музика: 
Ян Руменин
Участват: 
Стефка ЯнороваГеорги КадуринЛуизабел НиколоваСимеон ДамяновЕли КолеваЯсен Атанасов

Жестов език: Борис Бъндев и STRAY SHEEP

 

Повече информация за спектакъла: 

http://www.tba.art.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5___7246

 

Билети за спектакъла на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“, който ще участва в Международния театрален фестивал „Варненско лято“, могат да бъдат закупени от касите на ФКЦ – Варна, както и онлайн: 

fccvarna.bg/събитие/племе-от-нина-рейн




Представяме ви
Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори