„Балдахинът“ на Театър Българска Армия е сред големите победители от Театрален фестивал „На стълбите“

08 Юли 2021 г.
Снощи завърши Театралният фестивал „На стълбите“, организиран от Театър „София“ и провел се на едноименната лятна сцена от 1 до 7 юли. Близо 1000 зрители посетиха фестивала в шестте вечери с конкурсен характер и се насладиха на постановките на гостуващите театри от столицата и страната със студена бира – подарък от организаторите, под звездите в парка „Заимов“.
 
Журито в състав Ириней Константинов – директор на Театър „София“, Анелия Янева – театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова – театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев – професор в Софийския университет и театрален критик, реши, че награда за най-добър спектакъл не се присъжда. Награда за женска роля се присъжда на Ели Колева, Гергана Данданова и Меглена Караламбова в ролята на Агнес в спектакъла „Балдахинът“ на Театър Българска Армия. Награда за мъжка роля се присъжда на Георги Керменски в ролята на Стас в спектакъла „Женска логика“ на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик, и Петър Димов в ролята на Мишел в спектакъла „Балдахинът“ на Театър Българска Армия. Поощрителна награда за проявен професионален дух се присъжда на целия екип на спектакъла „Женска логика“ на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик във връзка с извънредната ситуация, предизвикана от изсипалия се неочаквано силен дъжд.
 
За неволите, които климатичната обстановка причини на екипа на Театър „София“ по време на фестивала директорът Ириней Константинов разказва: „Всяка вечер успявахме да превърнем в прекрасно преживяване. Опитвахме се да надхитрим природата, но не ни се получаваше. Дъждът ни изненада два пъти. На самото откриване на фестивала минахме неколкократно от леко прикапване до по-силен дъжд, но дъждобраните, които раздадохме на всички присъстващи, ни запазиха сухи. Докато при представлението на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик на 5 юли, изведнъж „зададе се облак страшен“, както пише Яворов и се изсипа порой. Дъждобраните не помогнаха и аз излязох на сцената и спрях представлението, като помолих хората да се скрият във фоайето. Те търпеливо изчакаха, а ние набързо преместихме декора вътре и представлението продължи в залата.“



Представяме ви
Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори