Обществено обсъждане на Концепция за подпомагане на Сценичните изкуства

24.04.2024 г.

Уважаеми колеги и приятели на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ", каним Ви да вземете участие в Общественото обсъждане, организирано от Областен информационен център – София. Събитието ще се проведе на 26.04.2024 г. /петък/ в гр. София, ул. „Стефан Караджа“ № 20 (Аулата на НАТФИЗ) от 10:00 часа.

 

Ще се дискутира Концепцията за подпомагане на Сценичните изкуства и Вашето мнение и подкрепа са от изключително значение!

 

Целта на публичните обсъждания е да бъде осигурено участието на местните общности в процеса на подбор, като мненията и коментарите да бъдат представени на широкия състав на РСР на ЮЗР, който да ги вземе под внимание, преди да изготви приоритизирания списък с концепции за изпълнение и да одобри общата програмна концепция за развитие на ЮЗР.

 

Концепцията за подпомагане на сценичните изкуства с използване на инструмента за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) по Програма “Развитие на регионите” премина успешно проверката за административно съответствие и допустимост. Водещ кандидат е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, а партньори са : ДСТ „ Алеко Константинов“, Театър Българска армия, Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“, Пловдив, ДМК „ К-Кисимов“- В. Търново, Драматичен театър Търговище, плевенският Драматично-куклен театър “Иван Радоев”, Драматичен театър Ловеч, Театър „Любомир Кабакчиев“- Казанлък, Съюза на артистите в България и Министерството на културата.

Основната идея на инвестициите в културната и образователната инфраструктура в девет театрални комплекса в шестте планови региона в страната е да се интегрират различните културни обекти в една обща цел за създаване на качествени културни центрове. Както и да се разработи „Ключов регистър на материално-техническата база на сценичните обекти в България». За осъществяването на всички дейности от концепцията са необходими, според партньорите общо 7 812 850 лв. безвъзмездна финансова помощ от Програмата “Развитие на регионите”.

 

Можете да дадете гласа си, като попълните кратката анкета, достъпна на този линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0vP8f_caxS7fHeKH_JKtPOj2raOEteieqamLiLmYLWCdTMg/viewform

 
Не бъдете безучастни, изберете развитието и подобряването на условията в НАТФИЗ!




Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
08 Май (Сряда)
08 Май (Сряда)
09 Май (Четвъртък)
19.30 ч. "Глас"
09 Май (Четвъртък)
10 Май (Петък)
10 Май (Петък)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори