ВЕЛИКДЕНСКИ БИЛЕТИ! Само на 4-ти и 5-ти май билетите за ВСИЧКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ* от програмата за МАЙ и ЮНИ, ще са на празничната цена от 10 лева.

30 Април 2021 г.
Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“
изненадва със
 специални 
ВЕЛИКДЕНСКИ БИЛЕТИ!
 
Само на 4-ти и 5-ти май билетите
за ВСИЧКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ*
от програмата за МАЙ и ЮНИ,
ще са на празничната цена от 10 лева.

         Веднага след великденските празници, на на 4-ти и 5-ти май, почитателите на изкуството на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще имат възможност да закупят от касата на театъра, или онлайн на https://tickets.tba.bg/ и https://epaygo.bg/epaygo , билети по 10 лева за всяко представление от програмата на театъра през месеците МАЙ и ЮНИ.
 
Какви театрални изненади се крият в афиша на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“?
 
4 и 28 май, 3, 12 юни са дните на хитовата комедия „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ”, която ни пренася в София през 1966г. в апартамента на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-те години в София и една тяхна вечер, чиято неочаквана развръзка поражда куп нелепи и смешни ситуации.
8 май, 1, 19 юни - „НОЖИЦА – ТРЕПАЧ“ е криминалната комедия, която близо 20 години разсмива до сълзи зрителите, участващи активно в самата развръзка на сюжета. Историята се завърта около мистериозното убийство на прочута в миналото пианистка и постепенно се превръща в изпълнено със смях театрално забавление.
9 и 31 май - „СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОКЕНДРОЛ“ е превърналият се в култ за  няколко поколения спектакъл, който очаква вас и вашите приятели за да се насладите на блестящите актьорски превъплащения на Ивайло Христов, подкрепян от Дони и Коцето, с които гарантирано има и много, много музика.
11 май, 15 юни - „АЛБЕНА“  от Йордан Йовков – икона на българската литература. Историята на Албена, разказана от трупата на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”, е история за една обречена любов, която задава сложния въпрос за красотата, греха и разкаянието.
12 и 29 май, 9, 25 юни - „ЖЕНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ“ блести с плътни комедийни образи и ненадминатото остроумие на Оскар Уайлд, което се е превърнало в негова запазена марка. Но в тази пиеса той разширява регистъра, като развива както силният критичен заряд към елита на Англия, така и темата за отношението между жените и мъжете, която повече от век по-късно продължава да вълнува всеки от нас. 
13 май, 5, 24 юни - комедията на Оскар Уайлд „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН“ ще въздейства на естетическите и емоционалните ви потребности от любов и красота.  В преследване на любовта си, две млади двойки устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия;
14 май, 8, 23 юни - „АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ“ е криминалната пародия, която близо 80 години не слиза от световните сцени.  Изпълнена от бляскавата трупа на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”, бравурната комедия гарантира много смях и изискано забавление.
15 май, 16, 26 юни е време за Шекспировата комедия „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО“, която се играе на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ вече повече от 20 години. През годините хиляди зрители са се смяли до сълзи, аплодирали са и са преживявали любовните приключения в „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО“.
19 май, 11, 22 юни - „ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК“ е спектакъл по епохалния роман на Димитър Талев. Елате за да се докоснете, макар и за кратко до неговото човеколюбие и родолюбие, до гордостта, която е изпитал от единението си с народа и голготата, която е преживял.
25 май, 17 юни - „ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР“ е романтичната комедия  с участието на Васил Михайлов, който  ще Ви преведе през лабиринтите на превърналата се в култ история за любовта на самия Дон Жуан.
27 май, 4, 30 юни - “ЧЕРНА КОМЕДИЯ“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Това е безумен фарс, който се разиграва… на ТЪМНО. Да, имено ТЪМНОТО е в главната роля на комедията. Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха;
30 май - „ШВЕЙК“  Кой е Швейк? Добър до глупост, а не добър от глупост. Добър и велик, велик с добротата си. Швейк е преживял всички патила на света. Войни, кризи, лицемерни величества, похотливи хазяйки, доносници и попове… И продължава да крачи, непрекъснато затягайки колана на войнишкия панталон, който не му е по мярка. Препъва се и кани наляво и надясно на чаша бира в шест часа след войната...
 
В Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“
ви очакват още интригуващи постановки,
за които може да разберете повече на www.tba.art.bg

         Всички закупени билети в дните 4 и 5 май са на празничната цена от 10 лв.
А избраните от вас постановки могат да са от програмата както за МАЙ така и за ЮНИ.
 
*Намалението важи само за постановки, от продукцията на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.
 
 Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
20 Септември (Понеделник)
21 Септември (Вторник)
23 Септември (Четвъртък)
24 Септември (Петък)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители не се допускат. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори