Румеу и Жолиета от Дунюву

Гледайте постановката "Румеу и Жолиета от Дунюву"

Автор: Крум Левов
Режисьор: Петър Тодоров
Сценография и костюми: Ханна Шварц
Участват: Румен Бечев, Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Десислава Минчева, Никола Орешков, Стефка Барбудова, Румен Митев



Спектакълът на РДТ „Николай Хайтов“„Румеу и Жолиета от Дунюву” е комедия, написана от смолянския зевзек Крум Левов и адаптирана от режисьора Петър Тодоров. Тя пародира трагедията на Шекспир по уникален начин - играе се изцяло на родопски диалект. Спектакълът е забележителен и с това, че успява да събере в себе си най-добрите актьори на Смолянския театър - Емилия Ованесян, Румен Бечев, Десислава Минчева и др., заедно с легенди на родопския хумор като Веска Бабаджанкова, автентичните музиканти, гайдарят Румен Шехов и певицата, Кристина Енгерова, танцьори от ансамбъл „Родопа“, народния артист на руската Федерация Григорий Болшаков и др.

В продължение на един час и четиридесет минути родопската реч и хуморът на родопчани ще перефразират Шекспировото слово и това ще ви донесе фойерверки от смях и неизживявана наслада! Ако интелигентността може да бъде придобита, то чувството за хумор винаги е вродено. Това е спектакъл, свидетелство за природната интелигентност и необузданото чувство за хумор на родопчани. 

Купи билети




Представяме ви
Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори