Диана Добрева започна репетиции на „Саломе“

10 Декември 2016 г.
 Диана Добрева започна репетиции на „Саломе“ от Оскар Уайлд в Театър „Българска армия“.

Главният творчески екип е в състав – режисьор Диана Добрева, сценография и костюми Нина Пашова, композитор Петя Диманова. В актьорското ядро ще се включи самата Диана, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Луизабел Николова, Веселин Анчев, Деян Георгиев, Асен Кобиларов, Марина Колева (гост), Джулия Бочева (гост), студенти от НАТФИЗ – Славена Зайкова, Александър Евгениев, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер.

Репетицията започна с поздравителните думи на директора Мирослав Пашов, първи прочит на „Саломе“ и слова на режисьора относно пиесата. Ето и кратка част от думите на Диана Добрева:

„Все повече изкуството се заменя с цели и теми, които не са важни, нямат за цел да се търси истина. Истината е нещо невъзможно, т.е. изкуството се опитва да се занимава с невъзможни неща и това е прелестта на нашата работа. Безкрайно е лесно да тръгнеш към текст, защото е интересен и забавен, но трябва да тръгнеш, защото нещо те потриса. Нещата, които мен лично ме потрисат са свързании с божественото.
Събитието връх в Саломе е вестта, че идва нещо друго – любовта. Тя е стремежът към божественото. Сякаш подсъзнателно пробужда паметта ни за изгубения рай, където е съществувала единствено любовта, и от време на време се завръщаме там щом се влюбим.
Но когато любовта не може да се разлизира става жестока, защото не може да се преживее.“

Диана Добрева никога не е спестявала изненадите, така че очакваме премиерата на „САЛОМЕ“, в края на март, с нескрито нетърпение. Припомняме ви част от успехите на нейни спектакли в Театър „Българска Армия“ –
  • ЙЕРМА“ – носител на наградата за най- добро представление ГРАН ПРИ от международния театрален фестивал ITF SKUPIFEST.
  • ДЕКАМЕРОН“ - награда от международния театрален фестивал BUTRINTI.
  • ЕМИГРАНТИ“ – с международни турнета във Виена, Лондон, Женева, Цюрих, Грац, Братислава и предстоящи такива във Франция, Испания и Германия.



Представяме ви
Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори