"Стреляйте по артиста"

Гледайте постановката ""Стреляйте по артиста""

Автор: по A. Н. Островски
Сценична версия и постановка: Николай Ламбрев-Михайловски
Сценография и костюми: Марина Райчинова
Музика: Дони - Добрин Векилов
Участват: Калин Врачански, Георги Къркеланов, Антоанета Добрева – Нети, Владислав Виолинов, Яна Бобева, Александър Дойнов, Йордан Ръсин, Йордан Алексиев, Стойко Пеев, Радосвета Василева



По пиесата "ЛЕС" на А. Н. Островски
 
Пиесата  „Лес” е едно от най - съвършените и най - сложните произведения на класика на руската драматургия Александър Николаевич Островски. За своя 144 годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации. Цяла актьорска плеяда е блестяла в ролите на пътуващите актьори Щастливцев и Нещастасливцев. Днес Театър „Българска армия” и режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски предлагат нова версия със заглавие „Стреляйте по артиста”. Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл  синоним на изкуство и култура - е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански - Трагик и Георги Къркеланов - Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа. Техен антипод са тъй наречените „господари на живота”, които разполагат с власт и пари, както и онези, които се домогват до тяхното положение. В тази група ще видим убедителното преображение на Антоанета Добрева-Нети в образа Раиса Гурмижска -  господарка на имението, в което се развива действието, Александър Дойнов - неин съсед, просташки прагматичният новобогаташ  Восмибратов, лоялните на господарката Улита – неузнаваемата Радосвета Василева и двойката  Милонов и Бодаев в изпълнение на Йордан Алексиев и Стойко Пеев. Съставът се допълва щастливо от трима много млади и талантливи артисти: Влади Виолинов – в ролята на безпринципен млад човек, който намира път за реализация чрез брака си с богатата Гурмижска и двойката Пьотър и Аксиня - Йордан Ръсин и Яна Бобева, които успяват да се оженят благодарение на благородния жест на безсребърника Нещастливцев.

Изобретателност и съдържателност характеризират всички компоненти на този вихрен спектакъл. Марина Райчинова създава неговия образ, Александър Илиев допълва пластиката, а Добрин Векилов - Дони задава неговия тон в синхрон с режисьорската концепци
я.

Купи билети




Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
20 Април (Събота)
23 Април (Вторник)
19.00 ч. "Племе"
24 Април (Сряда)
24 Април (Сряда)
25 Април (Четвъртък)
25 Април (Четвъртък)
26 Април (Петък)
26 Април (Петък)
27 Април (Събота)
27 Април (Събота)
19.30 ч. "Глас"


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори