Излетя към звездите една широка усмивка... Татяна Лолова!

23 Март 2021 г.

















Излетя към звездите една широка усмивка, която озаряваше света и го правеше по-добър!
ТАТЯНА ЛОЛОВА

Носител на Аскеер за цялостен принос към театралното изкуство през 2007г.

Носител на Аскеер за ролята на Уини в „Щастливи дни“ от Самюел Бекет, постановка Гриша Островски, Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“ в категория „Водеща женска роля“ през 1992г.

През 2006г. Татяна Лолова е номинирана за наградата на Фондация Академия Аскеер, за ролята на Майката в „Гласовете на другите“ от Пламен Дойнов, постановка Пламен Марков, Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора в категория „Поддържаща женска роля“
 
Ярка индивидуалност и неповторим талант, тя не обичаше да се взима насериозно. Самоиронията беше в нейната същност: „Аз не съм звезда, аз съм слънце”, шегуваше се.
И наистина стопляше атмосферата, повдигаше духа, разведряваше с безкрайните си палави закачки и шеги, с които неусетно предаваше и своята оптимистична философия за живота.

„Свикнала съм да давам”, много често казваше тя и ние от Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” много радушно я приемахме на нашата сцена по време на церемониите за връчване на наградите на Фондация Академия Аскеер. Нейната радост от успеха на колегите беше щедра и неподправена. Тя й подсказваше верните думи за всеки и Таня не ги пестеше. Винаги откровена докрай, но виждаща само светлата страна на живота, тя никога не изрече лоша дума и сама не се огорчаваше от критики. ”Няма да ме сломят”, смело заявяваше тя, но веднага допълваше с иронична насмешка: „Колкото и да ме хвалят, няма да им повярвам.” В крайна сметка тя знае, че „По-страшно е да те премълчават”.
 
Днес, обаче, ще сведем глави и ще помълчим... ще кажем:
„Сбогом, Таня... Сбогом Слънце...”
Фондация Академия Аскеер
Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”

 



Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
24 Април (Сряда)
24 Април (Сряда)
25 Април (Четвъртък)
25 Април (Четвъртък)
26 Април (Петък)
26 Април (Петък)
27 Април (Събота)
27 Април (Събота)
19.30 ч. "Глас"
29 Април (Понеделник)
30 Април (Вторник)
30 Април (Вторник)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори