"В очакване на Годо"

Гледайте постановката ""В очакване на Годо""

11 Март Понеделник| 19.00 часа Голяма сцена
08 Април Понеделник| 19.00 часа Голяма сцена
Автор: Самюъл Бекет
Превод: Бояна Петрова
Режисьор: Иван Урумов
Сценография и костюми: Нина Пашова
Участват: Георги Къркеланов, Иван Радоев, Юлиан Вергов, Моню Монев


„В очакване на Годо“ е първата и една от емблематичните пиеси на драматурга Самюъл Бекет. Пиесата печели призванието „Най-противоречива пиеса на годината“. Това е награда, която не е връчвана оттогава.
ЕСТРАГОН: Хайде да вървим.
ВЛАДИМИР: Не можем.
ЕСТРАГОН: Защо?
ВЛАДИМИР: Нали чакаме Годо.
ЕСТРАГОН: Вярно.

Драмата на Бекет търси цялото знание за битието единствено в човека. Кризата на идентичността е продължена в кризата на езика. За Бекетовите персонажи важи признанието, което авторът прави за себе си: „Нямам какво да кажа, нямам с какво да го кажа, но не мога да говоря“. Езикът не изразява личността и не съобщава нищо сигурно. Той служи просто за средство за комуникация, от която не произлиза нищо освен самота.


Първо бях затворник на другите. Така че ги напуснах. След това бях затворник на себе си. Което беше по-лошо. Така че напуснах и себе си.“
Самюъл Бекет


В пиесите си Бекет поставя въпроса за необходимостта да понесеш съществуването, изгаряйки от желание да го напуснеш, който ни връща към въпроса на Хамлет „Да бъдеш или да не бъдеш?“. „
Дейвид Йън Рейби, „Английската драма след 1940“ (2003) 

Купи билети
Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
05 Март (Вторник)
19.00 ч. "64"
06 Март (Сряда)
06 Март (Сряда)
07 Март (Четвъртък)
08 Март (Петък)
08 Март (Петък)
08 Март (Петък)
09 Март (Събота)
09 Март (Събота)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори