Антоанета Добрева – Нети

Дата на раждане: 14.09.1975
Родена е на 14 септември 1975 г. В София.
Като малка учи пиано и участва в Детския радиохор, с диригент Академик Христо Недялков. Занимава се с театър от 1989 г. Първата ѝ роля е в пиесата „Страхотни момичета“, поставена в Народен театър „Иван Вазов“.
 
През 1994 – 1996 г. работи като модел.
През 2000 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на професор Стефан Данаилов, доцент Илия Добрев и Ивайло Христов с пълно отличие. От същата година постъпва в трупата на Театър „Българска армия“.
Играе в постановките „Таралеж“, „Yesterday“, „Едмънд“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“, „Шофьор за дами“, „Абсолвента“, „Ах, този джаз“, „Хоровод“, „Без контрол“, „Колекцията“, „Железният светилник“, „Декамерон“, „Ромео и Жулиета“, „Бандитска опера“, „Кастинг“, „Комедия от грешки“, „Красиви тела“, „Боси в парка“, „Бройкаджията“, „Опасни игри“, „Страхотни момчета“, „Стъпка напред“, „Оливър“, “Вдигай завесата”, “Маркиз дьо Сад” и др.
На 20 декември 2013 г. в зала „България“ в София под диригентството на Маестро Емил Табаков и с оркестъра на БНР участва в концертно изпълнение на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета“ на Александър Владигеров.
Нети участва в нахсинхронните дублажи на анимационни филми. Озвучава Селена Гомес в ролята на принцеса Селения в „Артур и отмъщението на Малтазар“ и „Артур и войната на двата свята“, Ели Кемпър в ролята на Смърфцвете в „Смърфовете: Забравеното селце“, както и Джина Родригез в ролята на Колка в „Малката стъпка“.
На 8 март 2018 г. дебютира в операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини, в ролята на Мюзета, в Старозагорската опера. На 26 октомври 2018 г. е премиерата на операта „Хубавата Елена“ от Офенбах, Държавна опера Стара Загора. На 4 юни Нети, прави и третата си оперна роля на Серпина, в камерната опера „Слугинята господарка“ от Перголези, в Държавна опера Стара Загора. През 2019 г. защитава магистратура в Национална музикална академия Осъществила е в турнета в Украйна, Русия, Австрия, Словакия, Германия, Франция, Великобритания, Израел, САЩ и Канада.
 
През 2001 г. сключва брак с Дони. На 28 март 2011 г. се ражда дъщеря им Лилия.
 
Награди:
Нети е награждавана във всички сфери, в които работи. Има призове и като актриса, и като певица, и като модел, а в първия сезон на българския „Dancing stars“ печели трето място.
Филмови участия на Нети: Известни тесни:
  • „Луната спи“;
  • „Стой далече от мен“
  • „Тази вечер аз съм хубава“ (с Дони);
  • „Страхотен ден“ (с Дони);
  • „Този филм“ (с Дони);
  • „Помощ, обичам те“ (с Дони)
  • „Има време“ (с Дони).
  • „Спящата красавица“


Стари представления с участието на Антоанета Добрева – Нети :

"Вдигай завесата" "Стреляйте по артиста" "Тайната вечеря на Дякона Левски" "Маркиз Дьо Сад"Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
05 Март (Вторник)
19.00 ч. "64"
06 Март (Сряда)
06 Март (Сряда)
07 Март (Четвъртък)
08 Март (Петък)
08 Март (Петък)
08 Март (Петък)
09 Март (Събота)
09 Март (Събота)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори