АСКЕЕР 2022

Гледайте постановката "АСКЕЕР 2022"

Автор:


На 24-ти май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност и култура, в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” Фондация „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон.
Наградите „АСКЕЕР” са най-старите и единствени по рода си театрални награди в България . Отличията се дават „от артисти – за артисти“ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. През 31- годишната си история Фондация „А ‘АСКЕЕР“ разглежда и оценява стотици творци и спектакли.
Единадесетте спектаклови категории на „АСКЕЕР 2022” включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 май 2021 г. до 30 април 2022 г. Тази година обект на внимание бяха над 90 представления – реализирани в този период.

Благодарим на нашите спомоществователи – искрени почитатели на театъра и радетели за развитието на българското театрално изкуство: Министерство на културата, NESCAFE Dolce Gusto и Столична община.
 
Фондация „А‘Аскеер“ сърдечно благодари на своите генерални медийни партньори БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ; БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО.
 
Традиционно връчването на наградите “АСКЕЕР” е под почетния патронаж на Министъра на културата и на Министъра на отбраната.
 
Церемонията по награждаването ще се излъчи на 24 май директно по БНТ 1 и на запис по другите канали на БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ.

Купи билети
Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
30 Септември (Петък)
30 Септември (Петък)
30 Септември (Петък)
04 Октомври (Вторник)
04 Октомври (Вторник)
05 Октомври (Сряда)
05 Октомври (Сряда)
06 Октомври (Четвъртък)
06 Октомври (Четвъртък)
07 Октомври (Петък)
07 Октомври (Петък)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори