Животът, макар и кратък - Гостува ДТ-Търговище

Гледайте постановката "Животът, макар и кратък - Гостува ДТ-Търговище"

Автор:


Животът, макар и кратък
 
Архитект Стилянов е мъж, който е постигнал немалко в живота си. Строил е силози в Сирия, специализирал е в Швейцария, знае два езика, има страхотна жена и живее в умерен лукс. Но една сутрин съвестта му се обажда: всичко, което има не е ли въпрос на жестоки компромиси и „затваряне на очи“ пред нередностите в проектите, които изпълнява ?
Той решава да започне нов живот, в който повече да не мълчи за нещата, с които не е съгласен. Същият ден му се предоставя страхотна възможност за начало: той трябва да председателства комисия, чиято задача е да одобри един ужасно проектиран и още по – ужасно построен жилищен комплекс.
Тръгнал устремен да спре корумпираната комисия, на архитект Стилянов му се скъсва копчето на панталона и той пада. Законът на Мърфи в действие.
Може ли човек по долни гащи да пледира за справедлива кауза ? Няма как, отговаря си архитектът и оттук започва абсурдно комичното му търсене на копче и игла в държава, в която подадена ръка и работеща институция за услуги не са най – честото явление.
В този опит за актуална социална гротеска се питаме:
Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме ?
Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци ?
Готови ли сме да помогнем на човек в нужда ?
 
Денислав Янев,
Режисьор

Линк към трейлъра - https://www.youtube.com/watch?v=yszMWsItdEA

Купи билети
Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
10 Декември (Неделя)
11 Декември (Понеделник)
12 Декември (Вторник)
12 Декември (Вторник)
13 Декември (Сряда)
19.00 ч. "64"
13 Декември (Сряда)
14 Декември (Четвъртък)
15 Декември (Петък)
15 Декември (Петък)
16 Декември (Събота)
16 Декември (Събота)
17 Декември (Неделя)
17 Декември (Неделя)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори