"Вдигай завесата"

Гледайте постановката ""Вдигай завесата" "

Автор: Питър Куилтър
Постановка: Надя Асенова
Сценография и костюми:
Участват: Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Пламена Гетова, Луизабел Николова, Сабина Коен


Спектакълът се реализира с любезното съдействие на "Овергаз"

Роден в Колчестър, Англия, Куилтър завършва драматургия в Университета в Лийдс. Четирнайсет години живее и пише в Гринуич, Лондон, след което се преселва наКанарските острови, където работи и до днес.

Започва кариерата си като телевизионен водещ в Би Би Си.

Първият му драматургичен опит е „Уважавай равностойните”, последван от мюзикъла по Оскар Уайлд „Кентървилският призрак”. Следва дебют на Уест Енд в “Гилгуд тиатър” през 1999 г. с комедията за поп индустрията „Момчешка банда”.

През 2005 Куилтър постига огромен международен успех с пиесата „На края на дъгата” – музикална драма за последните дни от живота на Джуди Гарланд. През 2011 г. представлението получава номинации в четири категории за наградата „Лорънс Оливие”, между които и за най-добра нова пиеса.


Друг голям успех му донася пиесата „Glorious!”, също с премиера през 2005 г. първо в Бирмингам, прехвърлена на следващата година на Уест Енд и отново номинирана за наградата „Лорънс Оливие”.

В България се играят с голям успех две пиеси на Питър Куилтър „На другата сутрин” и „Дуети”.

Една от последните му публикувани пиеси „Актрисата” е имала премиера през май 2015 г. в Рио де Жанейро. Две други пиеси се очаква да излязат през 2016 г. – „4000 дни” и черната комедия „Да спасиш Джейсън”.

„Вдигай завесата” е базирана на по-ранната пиеса „Уважавай равностойните”. Тя се играе с огромен успех в над 40 страни. Тайната на този успех, надяваме се, ще откриете сами в нашето представление.

Приятно гледане!


Обикновено хората смятат, че знаят какво искат, или поне какво не искат. Понякога обаче получават шанс да преосмислят тези свои позиции. „Вдигай завесата” е представление за пътя, който извървяват пет жени една към друга, за обединяването им в едно семейство. Това е спектакъл за ценния дар на общуването и за безценния урок, който ни учи, че пътят е по-важен от крайната точка и процесът е по-важен от резултата.

Надя Асенова

Купи билети




Представяме ви
Програма
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА
18 Април (Четвъртък)
18 Април (Четвъртък)
19 Април (Петък)
20 Април (Събота)
23 Април (Вторник)
19.00 ч. "Племе"
24 Април (Сряда)
24 Април (Сряда)
25 Април (Четвъртък)
25 Април (Четвъртък)


Уважаеми ЗРИТЕЛИ, всички представления на Голяма сцена на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" са с начален час 19.00ч. Представленията на камерна сцена "Миракъл" и сцена-клуб "МаксиМ" са от 19.30ч. Закъснелите зрители НЕ СЕ ДОПУСКАТ. При отмяна на представление, ще бъдете своевременно информирани на нашата web страница. Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" си запазва правото да прави промяна в програмата.
Партньори